Az időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai órák

Az időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai órák

 

uj_logos.jpgMás/világ - A bronzkori élet rejtelmei Északkelet-Magyarországon


A miskolci Herman Ottó Múzeum időszaki régészeti kiállítása

 

Ismerd meg az Északkelet-Magyarország területén nagyjából i. e. 2300 és 900 között élt őseink rejtelmekkel teli világát!

Mint ahogyan azt a kiállítás címe is előrevetíti, egy izgalmas időutazásra hívjuk a Látogatókat, melyen keresztül a régészekkel együtt gondolkodhatnak majd a három-négyezer ezelőtti kulturális különbségekről – vagy épp hasonlóságokról. Megtudjuk, kik éltek egykor Magyarország mai területén, megismerjük házaikat, eszközeiket, hétköznapjaikat, szokásaikat. A településszerkezetet, háztípusokat, használati tárgyakat és eszközöket, de még a gyermekjátékokat is összehasonlítjuk saját anyagi kultúránk megfelelő elemeivel.Hallunk a bronzművesség kialakulásáról, megcsodáljuk bronzeszközeiket, ékszereiket, fegyvereiket, művészetüket. Egy igen izgalmas világ tárul a szemünk elé!

A kiállítással arra szeretnénk ösztönözni látogatóinkat, hogy újraértékeljék mindazt, amit elődeink hétköznapjairól és ünnepeiről, hiedelmeiről eddig gondoltak, és hogy megtapasztalják, hogyan áll össze a múlt legapróbb töredékeiből az egyetemes emberiség élő, színes mozaikja. Mit jelent a másság? Miben különbözünk, miben hasonlítunk? Hogyan gondolkodunk életről, halálról, térről és időről, társadalomról és emberi kapcsolatainkról? Reméljük, a kiállításba belépve, majd onnan hazatérve mindannyian egy Más/világgal lesznek gazdagabbak.

Az különleges tárlatra szeretettel várjuk iskolás és óvodás csoportok jelentkezését. Igény szerint a tárlatvezetésen túl, múzeumpedagógiai foglalkozással is kiegészíthető a múzeumi látogatás.

A kiállítás minden korosztály számára ajánlott.

A tárlatra előzetes bejelentkezés szükséges! Tel.: +36-62/213-540

Megtekinthető: 2018. február 22. – április 22.

 

Jegyár diákoknak: 400 ft/fő