Uncategorised

Szakrális építészeti emlékek a Maros völgyében

Karsai Ildikó 2012-ben indította útjára a Makói mini könyvek sorozatot, amelynek első kötete „Makó a Maros-menti Konstantinápoly” volt. A szerző bemutatta a város épített értékeit és Novák István főépítész segítségével felhívta a figyelmet azok megőrzésének közös felelősségére. A sorozat második kötete elhagyja a város határait, annak közeli és távoli vonzáskörzetében sajátos utazásra hívja az érdeklődőket.

Karsai Ildikó naptárai mára az otthonok díszei, azokat lapozgatva vagy mini könyvét forgatva, úgy érezhetjük, hogy mi is tettünk valamit elődeink megbecsülésére. A 2. kötet a Szakrális építészeti emlékek a Maros völgyében újra rávilágít arra, hogy örökségünk feltárása és megőrzése mindenki közös ügye, mert múltunk megbecsülése nélkül tisztességes jövőnk sincs.

Makó és a Maros-menti táj számtalan védendő és büszkeségre okot adó örökséggel rendelkezik. A kis könyvecske több évszázados útra, a Hit útjára hívja az olvasókat. A szakrális emlékek — templomok, kápolnák, út menti keresztek — különleges világa iránt érdeklődőket a színes grafikák mellett, rövid történeti áttekintés segíti, hogy átbarangoljanak néhány évszázadon.

A Makói Minikönyvek 2. kötetét ajánljuk karácsonyra, névnapra, születésnapra és arra, hogy rácsodálkozzunk, mennyi rejtett értéke van szűkebb hazánknak.

Karsai Ildikó

Forgó Géza

grafikusművész

történész


A MINIKÖNYV megrendelésének határideje 2013. december 31., várható megjelenése 2014. június 8. A könyv átvételének időpontjáról a megrendelőt külön értesítjük!

Köszönjük bizalmát és együttműködését!