Kategória:

Videók

Pásztor nemzedékek – Alföldi pásztorok kiállítás a József Attila Múzeumban
A Dél-Alföldön, így Makó vonzáskörzetében a pásztorkultúra és juhtartás évszázadok óta él. A XX. század történelmi krízisei és korszakváltásai nehezítették a hagyományos juhászatok létét, de nem tudták megszüntetni azt, majd a rendszerváltozás utáni időszakban újabb lendületet kapott ez a fajta gazdálkodási mód és a mai napig juhászcsaládok nemzedékei, leszármazottai foglalkoznak a juhtenyésztéssel megélhetési szinten.
A zene világnapja a József Attila Múzeumban
Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint meg kell becsülnünk a csöndet, az ezerarcú muzsikát megismernünk azért fontos, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat.
Egy hét a múzeumban
A Makói József Attila Múzeum vizuális táborában résztvevő fiatal alkotók tudósítása.
Könyvbemutató
Jámborné Balog Tünde - Különös Tartomány című könyvének bemutatója a József Attila Városi Könyvtár újonnan átadott épületében.
Tájházak napja
Makóiak, apátfalviak és csanádpalotaiak adományaival gazdagodott a makói József Attila Múzeum skanzenjének gyűjteménye. A Tájházak Napján került átadásra az új, kibővített szabadtéri kiállítás.
Kotárka akció